Klađenje na hokej

Home » Klađenje na hokej

Kako se kladiti na hokej?

Od devet ponuđača igara na sreću koji su licencirani u Hrvatskoj, klađenje na hokej omogućuje njih sedam, a tek jedna hrvatska kladionica hokej ponudu temelji i na onome što donosi češka liga. Prevladavaju američki hokejaški parovi iz NHL-a, potom i oni tzv. Alpske lige (klubovi iz Austrije, Italije i Slovenije), a mogu se pronaći i norveški, njemački, švedski, kanadski, kazahstanski i ruski parovi.

Naš vrhunski kladionice
5,0 rating
Bonus za nove igrače 200 HRK
5,0 rating
Bonus 100%
do 122€
5,0 rating
Bonus dobrodošlice 1000 HRK
4,8 rating
Bonus za nove igrače 1000 HRK
4,8 rating
100%
do 100€

Jedna od hrvatskih kladionica je iznimno kvalitetno razvila ponudu pa tako, uz gore nabrojane, ljubitelji hokeja mogu pronaći parove i iz još nekih europskih zemalja poput: Finske, Slovačke, Švicarske, Danske, Poljske, Češke i Bjelorusije. Više o tome kakve oklade su uopće moguće na hokej i poneki savjet donosimo u nastavku.

Značajke hokeja kao sporta

Najpopularniji je u Kanadi i SAD-u, a od europskih država mogu se izdvojiti Švedska i Finska te je za klađenje na hokej zanimljiva i češka liga. Onima koji slabije prate hokej, interesantan je podatak da svaki od timova na igralištu ima po pet igrača i jednog vratara. Igra se na tri trećine od po 20 minuta. Udarci bokom i ramenom su doslovno sastavni dio igre, a prekršaji su uobičajeni pa su tako redovita isključenja od dvije minute ili četiri minute za teže prekršaje.

Tipovi oklada

Uz standardne ishode koje nalazimo kod svih ostalih sportova (krajnji rezultat, zbroj golova, točan broj golova, raspon golova, hendikep i sl.), sasvim je razumljivo da kladionica hokej ponudu oklada razvija polazeći od specifičnosti hokejaških pravila. Tako se mogu praviti oklade, tj. prognozirati rezultati po trećinama, isključenja, ishod bez neriješenog rezultata, vrijeme postizanja gola i sl.

Savjeti za klađenje na hokej

Ukratko, iskustva govore kako nema jedinstvene formule i strategije za zaradu, a ono što ipak možete učiniti kako biste povećali vjerojatnost za dobitak je voditi računa o sljedećem:

  • informirajte se i analizirajte statistike
  • u nekim ligama, rezultati prve trećine znaju češće završavati neriješeno
  • vratari imaju presudnu ulogu u hokeju
  • igrajte na hendikep i velike koeficijente, a potom pravite osigurač
  • kladionice znaju imati značajne razlike u koeficijentima

FAQ

📍 Ovisi li ponuda kladionica o popularnosti hokeja u nekoj zemlji?
Popularnost ima utjecaj, ali on nije presudan; svaka ozbiljna kladionica hokej nudi zbog formata same igre koji omogućuje raznolikost ponude.
📍 Koliko su česta iznenađenja u hokeju?
Konačni rezultati su uglavnom predvidljivi, ali su zato česti preokreti po trećinama.
📍 Na što se najbolje kladiti u hokeju?
Iskustva govore da prve trećine često završe neriješeno, a popularan je i hendikep, no iznenađenja su uvijek moguća, a dosta toga ovisi o formi vratara.
📍 Koja je najpopularnija hokejaška liga za klađenje?
Definitivno je to NHL, koji uključuje 25 klubova iz SAD-a i sedam iz Kanade.
📍 Što sve uključuje klađenje na hokej?
Ponuda uključuje raznovrsne hokejaške ishode te nije ista za sve lige; npr. negdje se za danski hokej nudi 24 tipa oklada, dok češka liga omogućuje preko 65.
favbet bonus