Klađenje uživo

Home » Klađenje uživo

Sportsko klađenje u moderno je doba jedan od najzabavnijih načina klađenja i mnogo igrača upravo u ovakvom obliku igara na sreću traži način za dodatnu zaradu. Vjeruje se da je sportsko klađenje u svom prvom originalnom obliku nastalo u Engleskoj u dalekom 19. stoljeću, a prvi sport za koji je postojala „ponuda“ tečajeva (koeficijenata) bile su konjičke utrke.

Idućih desetljeća povećavao se broj sportova na koji se moglo kladiti, a s vremenom su se počele i legalizirati prve sportske kladionice, koje nisu nudile samo mogućnost klađenja na sport, nego i na druge stvari, u čemu je prednjačio William Hill, gdje se naprimjer moglo kladiti na to hoće li u nekom gradu padati snijeg. Razvojem kladionica i povećanjem broja igrača, kladionice su sve više tražile mogućnosti za poboljšanjem iskustva igrača, kroz povećanje opcija i mogućnosti klađenja.

Jedna od prekretnica u svijetu sportskog klađenja bila je upravo pojava klađenja uživo, a nastupa paralelno s razvojem moderne tehnologije u obliku laptopa, pametnih telefona, tableta i drugih uređaja. Što to konkretno znači za današnje igrače?

Naš vrhunski kladionice
Bonus za nove igrače 200 HRK
Bonus 100%
do 122€
Bonus dobrodošlice 1000 HRK
Bonus za nove igrače 1000 HRK

Kladionica uživo

Ovaj oblik klađenja danas je vrlo popularan među kladioničarima jer nudi mogućnost da se kladite na utakmice, mečeve i dvoboje koji su već započeli. Riječ je zaista o jedinstvenom iskustvu live kladionice koja osim fleksibilnosti nudi i visoku razinu zabave i adrenalina, ali i mogućnost da korigirate svoju okladu nakon što je susret započeo.

Prije pojave klađenja uživo, ovo nije bilo moguće. Naime, jedina opcija koju su igrači imali bilo je klađenje na događaj koji je već započeo, što je značilo da je oklada „zaključana“ jednom kad ju uplatite i da nemate mogućnost korekcije iste. Upravo je to bio začetak live kladionice jer su kladioničarske kuće htjele dati dodatne opcije igračima, tj. omogućiti im da svoj novac uplate na susrete koji su započeli i gdje se koeficijenti i ponuda mijenjaju iz minute u minutu.

Kao i sve ostalo u moderno doba, tako su i kladionice uživo povećavale svoje ponude i opcije, tako da danas svaka ozbiljnija kladionica ima stvarne koeficijente u ponudi za svaki mogući ishod meča, ali i pojedine stavke u meču, ovisno o tome je li u pitanju nogomet, košarka, tenis ili rezultat u nekom drugom sportu.

Tako se u nogometu npr. možete kladiti na to tko će imati prvi aut ili način postizanja gola (glavom, nogom, trupom), u košarci koji će igrač zabiti koliko koševa, a u tenisu tko će osvojiti idući gem ili poen. Kako se mijenja rezultat i tijek susreta, tako se bilježe različite uplate, što dovodi do mijenjanja koeficijenata, smanjivanjem ili povećanjem ponude što ovakvu vrstu klađenja čini vrlo atraktivnom i primamljivom za većinu igrača.

Kao što vidite, tehnologija i live kladionice zajedničkim su snagama olakšali klađenje igračima u 21. stoljeću tako što su iz korijena promijenili koncept klađenja. No, kao i u svakom aspektu poslovanja, tako i ovaj ima i drugu stranu medalje. Naime, klađenje uživo pridonijelo je ogromnom rastu (hrvatskih) kladionica, čiji su prihodi posljednjih godina u velikom porastu. Većina poznatih kladionica u Hrvatskoj zaradi godišnje i preko 500 milijuna kuna, i to nakon oporezivanja.

ŠEST PREDNOSTI KLAĐENJA UŽIVO

  1. Više mogućnosti za uplatu
  2. Varijabilnost koeficijenata
  3. Ranija isplata
  4. Prijevremena isplata
  5. Omjer koeficijenata
  6. Zabava i adrenalin

Već smo napomenuli da klađenje uživo nudi veće mogućnosti od klađenja na pojedini susret prije negoli je on i započeo. Takva metoda klađenja automatski vam nudi više mogućnosti za ulog, jer osim što se koeficijent iz minute u minutu kontinuirano mijenja, daje vam i veće šanse za pogoditi ishod.

Naime, nakon što određeni susret započne, završavaju uplate i koeficijenti se prebacuju na posebno „tržište“ oklada te se kontinuirano mijenjaju ovisno o tome što se događa na susretu. Npr. u nogometu se puno toga promijeni kada padne jedan gol, u košarci kada neka ekipa vodi, dok će u tenisu oduzeti servis uvelike „poremetiti“ odnose koeficijenata u pojedinom gemu.

Ovakve (značajne) varijacije u ponudi i koeficijentima mnogi igrači znalci znaju iskoristiti kako bi povećali svoju potencijalnu zaradu. Koliko ste samo puta vidjeli da favorit u nogometu ili nekom drugom sportu pobijedi nakon što je autsajder poveo? Takvi odnosi snaga na terenu podižu koeficijente pobjede, hendikepa i ostale ponude na favorita što je svakako prednost koju možete iskoristiti prije klađenja uživo.

Također, u nekim ćete kladionicama moći i iskoristiti opciju „prijevremene isplate“ dok vam je aktualan ishod susreta još dobitan, no u tim slučajevima ćete morati pristati i na smanjenje koeficijenta od kladioničarske kuće. Samim time moći ćete izbjeći eventualni pad na listiću u samom smiraju nekog meča ili utakmice. Još jedna stavka koju možete „iskoristiti“ prilikom klađenja uživo je praćenje omjera koeficijenata koji su podložni promjenama prilikom većeg broja uplata na pojedine susrete i ishode.

To ne mora značiti da je ishod uplata izgledan, već da će kladionica korigirati koeficijente kako bi osigurala profit bez obzira na konačan ishod i potencijalne isplate koji će joj neki ishod „oduzeti“. Ovo se dakako ne može iskoristiti prilikom uplata prije početka susreta, ali će u live kladionici biti itekakva prednost za igrače.

NA ŠTO SE KLADITI?

Prije nego se uopće dotaknemo sportova na koje se najbolje kladiti, imajte na umu da je bez unaprijed osmišljene strategije u (live) klađenju vrlo teško ostvariti dugotrajnu dobit. U prijevodu, uglavnom ćete izgubiti novac koji ste uložili, a potencijalni dobitak neće moći nadoknaditi prethodne gubitke. Stoga, pametno upravljajte novcem, ne trošite više nego što možete potrošiti i rasporedite svoj novac u banci na više uplata.

Jednom kada ste osmislili strategiju s kojom ćete se početi kladiti, odaberite sportove na koje ćete uložiti svoj novac.

Nogomet

Jedan od sportova svakako može biti nogomet, koji kao najpopularniji na svijetu privlači veliki broj igrača. Ponuda je u nogometu iznimno šarolika, a pronaći ćete tip oklada kao što je ishod utakmice, opcija daje ili ne daje gol, ukupan zbroj golova na utakmici, ishod poluvrijeme/kraj, hendikep na favorite itd.

Većina opcija bit će vam dostupna i u sportskoj kladionici uživo gdje će koeficijenti u ponudi varirati ovisno o tijeku utakmice. Uz paralelno praćenje utakmice i mijenjanje koeficijenata iz minute u minutu, zabava i adrenalin naprosto su osigurani, a svaki mogući pogođeni preokret, pogodak igrača ili žuti karton mogu utjecati na daljnje ritmove utakmice i potencijalni (visoki) dobitak.

Među igračima su svakako najpopularnije prognoze tko će prvi dati sljedeći gol i prognoza ishoda ostatka utakmice ili poluvremena.

Košarka

Košarka je, za razliku od nogometa, jedan od sportova u kojima je vrlo teško prognozirati remi, ali čiji se koeficijenti kreću i do 4-5 puta više nego u nogometu. Riječ je definitivno o jednom od najnepredvidljivih sportova u svijetu, ali čije gledanje zapravo garantira uživanje i držanje gledatelja na rubu stolice.

Popularni tipovi oklada u košarci, osim ishoda utakmice, odnose se i na ukupan zbroj koševa, koliko će pojedina ekipa postići koševa, koliko će igrač postići koševa, hendikep na favorita itd. Kako se u košarci u par minuta sve može promijeniti, live oblik klađenja vrlo je popularan jer možete pogoditi vrlo visoke koeficijente i zaraditi, pogotovo ako pogađate zbroj poena u četvrtini ili se kladite na hendikep.

Tenis

Tenis je već dugi niz godina vrlo popularan sport među igračima. Neizvjesni rezultati, veliki preokreti i nestvarna iznenađenja samo su neki od razloga zašto je tome tako.

Osim što se možete kladiti na ishod, hendikep gemova, točan rezultat setova i slično, tenis je svakako jedan od sportova na kojem se u live klađenju ne isplati kladiti na zicere i male koeficijente jer zaraditi nećete gotovo ništa.

Ako imate smisla za tenis i možete nanjušiti formu igrača ili tijek meča, najbolje je kombinirati prognozu točnog rezultata meča ili hendikep na broj gemova.

FAQ

📍 Gdje se kladiti uživo u Hrvatskoj?
Danas gotovo svaka kladionica ima u svojoj ponudi opciju live klađenja. Provjerite u kojoj se sportskoj kladionici mogu dobiti najbolji bonusi i promocije za registraciju na stranicu i krenite s igranjem!
📍 Kako se kladiti uživo u kladionici?
Nakon što se registrirate na stranicu sportske kladionice i napravite svoj profil, možete započeti s igranjem. Svaka kladionica ima zasebnu kategoriju koja može biti istaknuta kao „LIVE“ ili „UŽIVO“.
📍 Zašto je klađenje uživo bolje od klađenja prije utakmice?
Teško je reći da je bolje ili lošije, ali svakako vam nudi više opcija i mogućnosti. Ako ste prije susreta nesigurni ili imate neke dvojbe, jednom kada utakmica počne i kada vidite u kojem je smjeru krenula, bit će vam lakše položiti okladu, na temelju vaših viđenih zapažanja.
📍 Koliko je online klađenje sigurno?
Online klađenje je sigurno dokle god se kladite u jednoj od pouzdanih i legitimnih kladionica, bilo domaćih, bilo stranih. Izbjegavajte samo nepouzdane kladionice trećih strana za koje nikad niste čuli.
📍 Nude li sportske kladionice uživo i prijenos utakmica?
Kako koja kladionica, iako većina uglednih domaćih i stranih kladionica na čije se stranice morate registrirati nudi besplatne i legalne prijenose utakmica uživo!
favbet bonus