Kladionica Teletext

Home » Kladionica Teletext

Ako ste generacija rođena u Hrvatskoj 90-ih, djetinjstvo vam je vjerojatno prošlo prateći tatu, ujaka ili strica kako većinu dana provodi na teletekstu prateći sportske rezultate kladionice uz popularan naslov kladionica txt. PSK i SuperSport bile su prve kladionice u Hrvatskoj koje su omogućile svojim igračima praćenje rezultata uživo, dnevne ponude, listu strijelaca, tablice itd.

Upravo je teletekst dugi niz godina bio jedini način praćenja rezultata i koeficijenata sportskih događaja, a uspio je izdržati i prodor pametne tehnologije u živote ljudi i igrača kladionica. Tradicija i prošlost i dalje strastveno vežu igrače i klađenje s teletekstom u Hrvatskoj. Iako je uz pojavu modernih aplikacija i pametnih telefona teletekst izgubio na važnosti, i dalje je velikom broju igrača omiljena metoda praćenja sportskih rezultata!

Možda razlog leži i u činjenici da su „stariji“ igrači tehnološki zakinuti pa se uz izgovore navike i nostalgije radije drže dobro poznatih postulata!

Prednosti teleteksta

Kad pričamo o prednostima teleteksta, više se moramo voditi tradicionalnim vrijednostima i navikama starijih igrača kladionica, nego činjenicama. Mislite li i vi da tinejdžer 21. stoljeća zna što je teletekst i koje su njegove istinske prednosti? Ipak, evo što mi mislimo o dobrim stranama teleteksta.

Besplatan i svima dostupan

Danas svako kućanstvo ima TV, a teletekst više nije isključivo limitiran samo na najbolje modele, već ga dapače imaju svi. Također, riječ je o tradicionalnom načinu praćenja rezultata od kojeg se neki igrači naprosto ne žele odvojiti.

Bez naknade

I dok u većini današnjih usluga morate plaćati pretplatu, sklapati ugovore i slično, s teletekstom tih problema nećete imati. Riječ je o usluzi za koju se ne plaća nikakva naknada niti pretplata.

Lagan za korištenje

I dok je stariju populaciju poprilično teško naučiti na pametni telefon, tablet ili laptop, uz daljinski upravljač i TV prelagano je koristiti stranice teleteksta.

Nedostaci teleteksta

Nedostataka teleteksta u odnosu na modernu tehnologiju ima mnogo, ali mi ćemo ipak navesti samo 3:

Zastarjela tehnologija

Pojavom suvremene tehnologije i interneta, zaista se čini nepraktičnim koristiti teletekst. Riječ je o zastarjeloj tehnologiji koja je u odnosu na današnju spora i neprivlačna, a i neprenosiva, jer su morate koristiti doma, dok ste ispred televizora.

Nepraktično korištenje

Danas sa samo nekoliko poteza na svom telefonu možete pristupiti čitavom nizu rezultata i sportova, bilo da je to formula, nogomet, tenis, karate ili neki sasvim peti sport.

Na teletekstu postoji limitiran broj sportova koji možete pratiti, a i komplicirano je stiskati po daljinskom uređaju kako biste promijenili stranice i čekali da se odvrte. Snimka zaslona? Nema šanse!

Sporo ažuriranje

Igračima kladionica danas je brzina ažuriranja – sve. Danas praktički u stotinki sekunde znate da je pao gol na nekoj utakmici ili da je jedan bolid u formuli pretekao drugoga, što je igračima jako bitno i što im moderne aplikacije dopuštaju. Stoga, teletekst je s te strane poprilično zastario i izgubio mlađu populaciju kladioničara.

FAQ

📍 Koje su hrvatske kladionice danas dostupne na teletekstu?
Usluge teleteksta danas koriste neke najpoznatije hrvatske kladionice – PSK, SuperSport, CroBet…
📍 Može li se teletekstu pristupiti preko mobitela?
Da, i to najlakše putem internet preglednika, iako postoje i aplikacije na Google Play i iStore trgovini.
📍 Može li se preko teleteksta uplatiti listić za kladionicu?
Ne može. Kladionica je samo alat na kojem možete pratiti sportske rezultate i stranice kladionica, ali ne i uplatiti listić.
TOP 5 Kladionica
4,0 rating
45000 RSD
4,8 rating
200% do 1920 HRK
4,0 rating
Nema
4,8 rating
100% do 100€
5,0 rating
100% do 122€
4,8 rating
100% bonusa na prvu uplatu
PSK
5,0 rating
200 HRK
5,0 rating
1000 HRK
3,5 rating
100% bonusa na prvu uplatu do 2000kn
favbet bonus