Nogomet i popularne strategije klađenja

Home » Nogomet i popularne strategije klađenja

U današnje vrijeme kladionice igračima diljem svijeta nude mogućnost klađenja na praktično sve svjetski popularne, a i one manje popularne, sportove. Ipak, iako klađenje posljednjih godina privlači široke mase u razno raznim sportovima, nogomet je i dalje najpopularnije područje klađenja u Hrvatskoj. Hrvatski igrači najviše se klade na domaću HNL ligu, lige Petice s naglaskom na englesku Premier ligu i dakako, najpoznatija klupska i reprezentativna natjecanja kao što su Liga prvaka te Europsko i Svjetsko prvenstvo. Kako možete i pretpostaviti, razvojem kladionica paralelno s modernim tehnologijama danas gotovo da i ne postoji nogometni susret na koji se igrači ne mogu kladiti.

Naš vrhunski kladionice
Favbet
5,0 rating
100 % BONUSA NA PRVI DEPOZIT do 5.000 kn risk free bet 200 kn
PSK
4,8 rating
200 KN
22Bet Hrvatska
4,8 rating
100% do 122€
100% bonusa na prvu uplatu
MaxBet
4,3 rating
200% do 1920 HRK
Meridianbet
4,3 rating
100 % do 5000 RSD

Nogomet je dakle daleko najpopularniji sport na svijetu, koji intrigira igrače i gledatelje diljem cijelog svijeta i oko kojeg se vrti enormna svota novaca. Stoga, nije neobično kazati kako je nogomet izrazito zabavna, ali i vrlo profitabilna sportska kategorija. I domaće i strane kladionice najveću pozornost i pažnju danas posvećuju upravo najpopularnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu. Od početnih oklada na pobjednika susreta, kladionice su kroz godine toliko razvile svoju ponudu (sukladno potražnji) da danas praktički ne postoji stavka na koju se ne možete kladiti unutar 90 minuta nogometne utakmice. Kladionice se natječu u tome koja će više pružiti igračima u smislu raznolikosti ponude i konkurentnosti tečajeva.

No, znači li to da je igračima danas lako pogoditi neki ishod utakmice i ostvariti dobitak na kladionici? Ni blizu! Ipak, iako nije lako predvidjeti ishod neke nogometne utakmice, igračima diljem svijeta i dalje je najzanimljivije klađenje na nogomet. Razloge je teško navesti, ali činjenica je da megazvijezde, milijuni eura, snažne emocije i radost loptanja privlače i mušku i žensku populaciju, osobito kad su u pitanju klubovi ili reprezentacija za koju navijaju. Ono što je također pridonijelo popularizaciji klađenja na nogomet je činjenica da se na njega možete kladiti iz bilo kojeg mjesta na svijetu, a najlakše, dakako, preko internet stranice ili aplikacije kladionice. Stoga, ako pratite nogomet, zaluđeni ste utakmicama preko tjedna ili vikenda, nije na odmet probati pokušati se kladiti i nadati se prilici za osvajanje dobitka.

spotska-kladionika-hrk

Koje su strategije klađenja u nogometu?

Danas ne možemo tvrditi da postoji strategija ili način kojim će igračima biti zagarantiran dobitak. Svakako je najbitnije informirati se i raspolagati svim potrebnim informacijama koje mogu imati utjecaj na konačan rezultat (kao što su sastavi, ozljede, forma, poredak na ljestvici, raspoloženje u i oko kluba i slično). Ipak, ni to ne znači da će igrač biti u mogućnosti precizno i točno predvidjeti ishod utakmice, bez obzira na trud uložen u analizu igrača, ekipa i ukupnu statistiku. Nogomet je u mnogo stvari danas vrlo nepredvidiv, no ipak postoje različite strategije koje se temelje na preciznim izračunima i informacijama koje povećavaju šanse za dobitak. Stoga, i kad se igraču početniku možda klađenje čini kao jednostavno, imajte na umu da će iskusan kladioničar točno znati čitati podatke i ponuđene koeficijente kako bi složio dobitni listić.

 • OKLADA NA ISHOD

Najpopularnija od svih strategija je ona koja uključuje okladu na ishod utakmice. Danas svaka kladionica u ponudi ima stavku za pogoditi hoće li utakmica završiti pobjedom ili neriješenim ishodom. Igrači se sukladno tome mogu kladiti na pobjedu jedne ekipe ili neriješen rezultat. Za ovakvu će se strategiju najčešće odlučiti igrači početnici bez prevelikog iskustva u klađenju. Ziheraškija verzija ove strategije podrazumijeva oklade s dvostrukim ishodom. Tako se igrači mogu kladiti na to da utakmica neće završiti remijem (u ponudi prikazano kao 12) ili da jedna ekipa neće izaći poražena s terena (u ponudi prikazano s 1X ili 2X). Ovakva oklada se ne mora nužno igrati na kraj utakmice, već i na ishod poluvremena, što dakako pruža više mogućnosti igračima.

 • OKLADA NA STATISTIKU

Ove vrste oklada posebno su popularne kod igrača koji vole igrati na faktor sreće i pratiti analitiku i statističke parametre. Ona podrazumijeva okladu na zbroj prekršaja, kornera, žutih kartona, crvenih kartona ili pak način prvog prekida ili prvog pogotka. Tako je predviđanje zbroja kornera ili auteva na utakmica postala popularna strategija među igračima jer je vrlo lako predvidljiv (s obzirom da stil igre koju treneri preferiraju ili način igre i formacije protivnika).

 • OKLADE NA GOLOVE

Ove oklade isto podrazumijevaju klađenje na zbrojeve jer igrači nastoje pogoditi koliko će golova biti postignuto u utakmici ili s kojom razlikom pogodaka će favorit pobijediti. Ovdje govorimo o čistoj igri na sreću, što nužno ne mora biti najbolja ideja za klađenje, ali svakako je dobar izbor za igrače koji nemaju ideju „na što se kladiti“. U ovoj vrsti oklada popularna je i oklada na hendikep koja podrazumijeva klađenje na favorite za koje se očekuje da će pobijediti. Tako kad igrači početnici vide jako male koeficijente na pobjedu favorita, igraju na pobjedu s hendikepom, što znači da favorit mora pobijediti s više od jednog gola razlike, ovisno o hendikepu koji su igrali (0:1, 0:2, 0:3, itd.). Gotovo sve eminentne kladionice igračima će pružiti mogućnost da se klade na hendikep cijele utakmice ili samo jednog poluvremena.

 • OKLADE NA DUGI ROK

Ove oklade znaju biti vrlo izazovne i zahtjevne za pogoditi. O čemu je riječ? Prije početka svakog natjecaja, kladionice iznesu svoje favorite prema koeficijentima. Oni s najmanjim koeficijentima su najveći favoriti, oni s najvećim koeficijentima najmanji favoriti. Tako će prije početka domaće Hrvatske nogometne lige po mišljenju kladionica najveći favorit biti Dinamo, vjerojatno s tečajem između 1.50 i 2.90. Kao što vidite, koeficijenti su na favorite natjecanja izrazito mali, ali ako uspijete pogoditi iznenađenje kao što je Grčka napravila na Euru 2004., Portugal na Euru 2016. ili Leicester 2016. u Premier ligi, imate se pravo nadati iznimno bogatom dobitku. Smisao takve vrste oklade je dakle predvidjeti pobjednika nekog prvenstva prije nego je ono započelo ili na samom početku. Možete se vi kladiti i za vrijeme natjecanja, ali tada će biti modificiraniji koeficijenti. Stoga se u ovakve vrste oklada najviše upuštaju igrači koji su odradili posebnu analizu svih momčadi i ocijenili sve ostale bitne parametre (fizičko stanje nogometaša, forma, povijest, ozljede, izostanci, itd.).

Koje su prednosti klađenja na nogomet?

Popularnosti nogometa svakako je pridonijela i sve veća prisutnost nogometa na televiziji. Danas se istovremeno može pratiti više utakmica istovremeno, pa igrači često sjede pred TV-om i prate omiljene utakmice, bilo da je riječ o klubovima o kojima navijaju ili o utakmici na koju su se kladili. Veliku je ulogu u tome odigrala i opcija „klađenja uživo“ koju su posljednjih godina u svoju ponudu uvele sve veće kladionice, uz popratni sadržaj kao što je detaljna statistika uživo i ocjene igrača. Svi ti podaci mogu biti jako korisni kod kreiranja listića i klađenja, uz prethodno razrađenu strategiju klađenja. Evo koje su najveće prednosti klađenja na nogomet:

1) Nepostojeći ili visoki limiti – kako je nogomet najpopularniji sport za klađenje među igračima, velike kladionice uglavnom ne ograničavaju visinu uloga, ili ako to čine, onda postavljaju jako visoke limite što omogućuje bezbrižno klađenje.

2) Raznolika ponuda – lako se može dogoditi da ponuda na jednu utakmicu oduševi igrače, naprosto zbog širine i raznolikosti koju neke kladionice nude. Danas je naprosto nemoguće ne pronaći u ponudi ono što vas zanima.

3) Niska marža – znajući da su im igrači koji se klade na nogomet najbitniji (jer ih je najviše), većina kladionica će smanjiti maržu, tj. staviti veće koeficijente kako bi uspješno privukle igrače i ujedno nudile bolje koeficijente od konkurencije.

4) TV popularnost – već smo spomenuli kako se danas istovremeno prenosi i po nekoliko stotina utakmica, naprosto zbog toga što gledatelje taj sport najviše zanima. Stoga, paralelno udruživanje TV prijenosa i kladionica dovelo je do pojave klađenja uživo što je donijelo dimenziju više i privuklo još veći broj igrača. Niti jedan drugi sport nema toliki utjecaj kao što je to nogomet.

5) Timski sport – puno iskusnih kladioničara reći će kako se ne vole kladiti na sport poput tenisa jer loš dan pojedinca može dovesti do poraza i potencijalnog pada listića. No, kako je nogomet timski sport, ako golman ili stoper imaju loš dan, to ne mora nužno utjecati na konačan rezultat ekipe i ugroziti listić.

football strategije

Kako se uspješno kladiti?

Sve gore navedeno može vas navesti na klađenje na nogomet i potaknuti da uplovite u svijet kladionica i koeficijenata. No, kako smo rekli, nema strategije i načina za igru koji vam može garantirati 100%-tnu zaradu. No, možda će vam 3 niže navedena pravila pomoći kako zabavu i hobi pretvoriti u potencijalni dobitak:

 1. Budite otvoreni za eksperimente i istraživanje nogometnog tržišta

Prva i osnovna pretpostavka s kojom mnogi igrači nekad griješe je što misle da su pametniji od kladionice. Ne kaže se uzalud da „kuća uvijek dobiva“, stoga klađenju treba pristupiti skromno i dvaput razmisliti prije nego što odigrate listić. Igrači moraju biti svjesni da ljudi koji rade za kladionicu imaju sport, koeficijente i statistiku u malom prstu. Stoga, svaku ponudu, svaki par, svaki koeficijent je dvaput preokrenut i razmotren, figurativno rečeno, prije nego je neki par službeno postao aktivan za klađenje. Jednom kad igrači nauče prirodu sporta na koji se klade, tada će shvatiti procese koji nastaju i odvijaju se na kladioničarskim tržištima. Stoga, svakako je najbolje krenuti od onih liga, natjecanja i klubova koje poznate i pratite. Dakako, za početak je uvijek najbolje krenuti s manjim ulogom pa ga postepeno povećavati, stjecati iskustvo i pritom ne gubiti veliki novac. Paralelno je uvijek korisno upoznavati nove lige, klubove i natjecanja i otkrivati nova neotkrivena nogometna tržišta. Ako planirate postati iskusan kladitelj, ovo je naprosto neizbježno!

 1. Odvažite vrijednost koeficijenta

Svi igrači, i rekreativci i profesionalni, nastoje pronaći koeficijent za kojeg smatraju da vrijedi i da ga se isplati igrati. Ono što je ovdje izazovno jest pronaći par na kladionici koji ispunjava sve kriterije:

 • Da ste upoznati s ligom i natjecanjem
 • Da ste upoznati s formom klubova, prošlim rezultatima i međusobnim omjerom
 • Da ste upoznati s potencijalnim ozljedama i izostancima
 • Da ste upoznati s trenerovom preferencijom formacije i stilom igre
 • Da ponuđeni koeficijent u kladionici zadovoljava vaše ambicije i nosi potencijalni dobitak.

Vrijednost pojedinog koeficijenta označava vjerojatnosti, a pronalaženje vjerojatnosti koja je veća od one koju nudi kladionica zapravo predstavlja načelo uspješnog klađenja. Sve gore navedene stavke dovode do sposobnosti igrača da kvalitetno anticipira i prognozira ishode pojedinih utakmica.

 1. Financijska stabilnost prije svega

Često se igrači, pogotovo početnici, zapitaju koliko novaca je pametno uložiti u svojim ulozima tijekom oklada na kladionici? Najvažniji savjet za sigurno klađenje i izbjegavanje pretjeranog ulaganja i potencijalnog gubitka veće količine novca jest „kladite se samo onolikim iznosima koje ste spremni izgubiti“. Naime, dokle god na klađenje ulažete novac koji vam nije neophodan za život i najosnovnije potrebe, onda ste u dobitku. Klađenje je ionako tu samo kao hobi, dodatak adrenalina i zabava. Stoga, ne igrajte u silu, zbog velike želje za dobitkom, za vraćanjem dugova ili se zaduživati samo kako biste mogli odigrati listić. Ako trebate pomoć, radije za početak samo napravite financijski plan i napišite koliko ste spremni izgubiti.

Što je Martingale sistem za klađenje?

Martingale je sistem za klađenje koji je već dugi niz godina jedan od najpopularnijih. Riječ je o vrlo osnovnom sistemu za klađenje, koji se prvotno koristio za rulet i bio je posebno popularan među igračima ruleta, a kasnije su se iz njega razvili i drugi poznati sistemi za klađenje. te su na bazi njega nastali mnogi drugi sistemi. Stoga i ne čudi da je Martingale sistem relativno brzo pronašao zainteresirane igrače i u sportskom klađenju, a posebno u klađenju uživo. U nastavku vam donosimo više informacija o Martingale sistemu za klađenje, zašto je popularan, kako funkcionira i može li dovesti do kratkoročnog ili dugoročnog profita.

U načelu, riječ je o sistemu za klađenje koji funkcionira na način da igrač duplira svog ulog nakon svake izgubljene oklade. Kao takav, Martingale je primjenjiv na apsolutno sve moguće vrste klađenja, pod uvjetom da je koeficijent barem 2.00 ili viši. Poanta ovog sistema je da se uplata na minimalni koeficijent 2.00 dupla sve do trenutka dok igrač ne pogodi. Kada pogodi i listić bude dobitan, igrač vraća ulog na početno stanje i kreće ispočetka. Nakon toga se ciklus ponavlja i igrač opet igra sve dok svaki put opet ne pogodi tečaj 2 ili više.

Evo primjer Martingale sistema za klađenje u praksi:

 • Uplata 1 kune na tečaj 2 – gubitni listić – stanje -1
 • Uplata 2 kune na tečaj 2 – gubitni listić – stanje -3
 • Uplata 4 kune na tečaj 2 – gubitni listić – stanje -7
 • Uplata 8 kuna na tečaj 2 – dobitni listić – stanje +1

Kao što vidite iz primjera, našem XY igraču trebala su 4 kruga za vraćanje zarade i minimalni profit i ovime je završen prvi ciklus klađenja u kojem je igrač ostvario profit od jedne kune. Nakon ovoga bi se ulog vratio na jedan unit te bi se ciklus ponavljao. U teoriji riječ je o sistemu koji vas nikada neće razočarati i uvijek će donijeti profit. Međutim, problema su dva. Prvi je taj da ne znate koliko krugova uplata će proći prije nego postignete dobitak i postoji opasnost da ulaskom u crni niz uđete u situaciju da nemate dovoljno sredstava za poduplati prošli ulog. Drugi problem je to što je profit relativno nizak u odnosu na ulog te ga je stoga potrebno prakticirati na dugoročne staze. Ipak, najbitnije od svega je imati nužnu dozu opreza, ne ulagati više od onog što si ne možete priuštiti i naravno ne riskirati svoju dugoročnu egzistenciju.

Kakva je primjena Martingale sistema u praksi?

Već smo spomenuli da Martingale sistem daje relativno nizak profit te je kao takav prikladiniji za brže igre ili kad pričamo o nogometu, u opciji klađenja uživo. Dakako da se Martingale može koristiti i kod drugih vrsta klađenja, dok god se slijedi pravilo da je ukupan zbroj koeficijenata na koje se kladite minimalno 2. Činjenica je da ako imate početan ulog koji vas može ispratiti po 10-15 krugova, teška je vjerojatnost da nećete ostvariti profit. Stoga je Martigale sustav isplativ, jer na dugoročnom planu možete ostvariti dobitak.

 1. 10 kuna
 2. 20 kuna
 3. 40 kuna
 4. 80 kuna
 5. 160 kuna
 6. 320 kuna
 7. 640 kuna
 8. 1280 kuna
 9. 2560 kuna
 10. 5120 kuna

Ukupna banka: 10.230 kuna

Uzmimo na primjer da vam je banka 10.230 kuna. S tim novcem, vi imate mogućnost 10 puta duplati ulog i sve što treba je pogoditi tečaj 2.00 bar jednom u 10 listića, i tako ostvariti profit od 10 kuna. Tečaj 2.00 nije tako teško pogoditi, pa iako vam zvuči besmisleno igrati nekoliko puta za dobitak od samo 10 kuna, činjenica je da usporednim igranjem Martingale sustava i klađenjem uživo preko cijelog dana, imate priliku, puževim korakom, doći do sve većih i većih zarada.

Naš vrhunski kladionice
Favbet
5,0 rating
100 % BONUSA NA PRVI DEPOZIT do 5.000 kn risk free bet 200 kn
PSK
4,8 rating
200 KN
22Bet Hrvatska
4,8 rating
100% do 122€
100% bonusa na prvu uplatu
MaxBet
4,3 rating
200% do 1920 HRK
Meridianbet
4,3 rating
100 % do 5000 RSD

Što je Paroli sistem za klađenje?

Za razliku od Martingale sistema u kojem se ulog dupla nakon svakog pada, tj. gubitka, Paroli sistem je sustav s progresivnim ulogom u kojem se ulog dupla nakon svakog dobitka. Kao što vidite, sistem se bazira na potpuno suprotnom postupku od Martingale sistema. Prednost u odnosu na Martingale sistem je da ne zahtijeva preveliku banku, odnosno početni ulog, i ciklus ne završava dobitkom nego sami odrađujete koliki profit želite ostvariti i kada je kraj ciklusa ulaganja. Kako to izgleda u praksi? Uzmimo za primjer da igrač kreće s početnim ulogom od 10 kuna, a cilj je zaraditi oko 150 kuna iliti nekih 20 eura. U Paroli sistemu se nakon svakog pogotka povećava ulog, a nakon svakog promašaja nastavlja s početnim ulogom. U primjeru niže smo nastojali prikazati kako to izgleda, uz pretpostavku da se ulog povećava za 70% od svakog ostvarenog dobitka, a 30% svakog dobitka stavlja se natrag u banku. I kao i u Martingale sistemu, i ovdje visina koeficijenta mora iznositi 2,00.

Dan Ulog Ishod listića Dobitak 30 % Banka
Ponedjeljak 10 kuna dobitan 20 kuna 6 kuna + 6 kuna
Utorak 14 kuna dobitan 28 kuna 8,4 kuna + 14,4 kune
Srijeda 20 kuna dobitan 40 kuna 12 kuna + 28,4 kune
Četvrtak 28 kuna dobitan 56 kuna 16,8 kuna + 45,2 kune
Petak 39 kuna dobitan 78 kuna 23,4 kune + 68,6 kuna
Subota 54,5 kune dobitan 109 kuna 32,7 kuna + 101,3 kune
Nedjelja 76,3 kune dobitan 152,6 kuna 45,8 kuna + 146,1 kuna

Kojim ligama se posvetiti?

Kako smo već i napisali, vaš fokus treba biti na onim parovima s kojima ste dobro upoznati, a najčešće su to parovi vezani za nogometne utakmice. Nogomet je najpopularniji sport pa vas i treba čuditi da tržište kladionica upravo za nogometne utakmice nudi najveći broj liga, parova, utakmica i koeficijenata. Daleko najviše informacija hrvatski će igrači imati kod svih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije kao i svih ostalih reprezentativnih susreta koji uključuju najveća sportska natjecanja poput europskog ili svjetskog prvenstva. Igračima preporučujemo da budu u toku sa stručnim analizama, prate preporuke renomiranih tipsera i čitaju raznolike sportske prognoze za susrete bitnih natjecanja kao što su domaća Hrvatska nogometna liga, Liga prvaka, Europa liga, ili bilo koja „liga petice“ – engleski Premiership, njemačka Bundesliga, talijanska Serie A, španjolska La Liga i francuska Ligue 1.

Neki iskusniji kladioničari tu neće stati, već će proširiti svoje horizonte na utakmice iz okolnih zemalja, npr. turske, poljske, češke, slovačke, srpske, slovenske i austrijske lige. Kod takvih, iskusnijih kladioničara, prognoze utakmica i predviđanja rezultata ne obuhvaćaju samo osnovnu prognozu poput klađenja na pobjednika utakmice (1 ili 2), već se nastoji pronaći dobar i realan tečaj za odigravanje hendikepa ili dvoznaka, možda na ishod bez pobjednika, zbroj golova na utakmici ili nešto sasvim treće.

Savjetujemo igračima da zadrže ozbiljan pristup i da slijede dolje navedene korake kako bi osigurali što veće šanse za dobitak:

 • Ne ulažite novac koji nemate
 • Zadržite profesionalan pristup i budite ponizni
 • Analizirajte par na koji se kladite
 • Pratite formu, poziciju na ljestvici, ozljede, izostanke i druge faktore
 • Pratite statistiku domaćeg i gostujućeg terena obje momčadi
 • Pripremite se na iznenađenja i pokušajte ih pogoditi

Svi gore navedeni koraci i prikupljene informacije napravit će vašu analizu pouzdanijom, preciznijom i kvalitetnijom u predviđanju ishoda utakmice.

FAQ

📍 Koja je razlika između sistema i strategije klađenja u nogometu?
Sistem je vezan za uplate temeljene na modelima kombinacija (npr. 3 od 4 i sl.), a strategija se primarno odnosi na pristup klađenju (npr. analizira se statistika, izbjegavaju se određenih sportovi i lige, oklade se rade samo za tip s manjim brojem ishoda i sl.).
📍 Što znači formirati bazu nogometnih događaja za klađenje?
U suštini se analizira ponuda kladionice i odabire skupine parova koje predstavljaju bazu događaja koje se isplati uzimati u obzir – prethodno implicira susprezanje navijačkih emocija i odabir događaja koji ima najveću vjerojatnost pogotka.
📍 Na što se treba kladiti u nogometu?
Sve je u brojevima – koeficijenti nekih događaja mogu biti nepovoljni jer daju prednost kladionici, a postoje i oni gdje je prednost manja ili je čak negativna za kladionicu. Jedno je sigurno, izgledi za zaradu su mali zbog manipulativnih troškova i oporezivanje dobitaka!
📍 Ima li smisla kladiti se samo na jedan tip kao što je neriješeno?
Teško je pronaći klub koji u prvenstvu nije odigrao neriješeno pa se čini kako treba uplaćivati na neriješeno i povećavati izgubljeni ulog, no prije nego li se uopće pokuša s navedenim pristupom, savjetujemo informiranje o tome što znači eksponencijalni rast.
📍 Kako prepoznati dobar koeficijent?
Primjer: na pobjedu domaćina nudi se koeficijent 1,75, na neriješeno 3,80 i na pobjedu gosta 4,20. Način na koji se otkriva kvaliteta koeficijenta temelji se na pokrivanju sva tri moguća ishoda; prvo se svaki koeficijent dijeli s jedinicom i tako se dobiju decimalni brojevi koji predstavljaju osnovu koja množenjem s danim koeficijentom ukazuje koliko treba potrošiti da bi se vratio ulog pa ako je ulog 100 kuna, izračun ukazuje da se pobjeda domaćina pokriva s 57,14 kuna, neriješeno s 26,32 kune i pobjeda gosta s 23,81 kune – u ovom primjeru ispada kako za pokrivanje uloga od 100 kuna (u svim mogućim ishodima) treba potrošiti 107,27 kuna, što znači da kladionica ima ogromnu prednost od čak 7,27 %.
Kladionica Hrvatska
4,5 rating
4,3 rating
DO 100 € BONUS NA 1. UPLATU DO 500 € BONUS ZA CASINO REGISTRACIJU
4,3 rating
100 % do 5000 RSD
4,0 rating
45000 RSD
4,3 rating
200% do 1920 HRK
4,0 rating
Nema
4,5 rating
100% do 100€
4,8 rating
100% do 122€
4,5 rating
100% bonusa na prvu uplatu
PSK
4,8 rating
200 KN