Bojkot među hrvatskim protivnicima na SP-u: Odbijaju dolaziti na treninge

OSIM utakmice protiv Paname, Kanada bi trebala igrati protiv Curacaoa u CONCACAF Ligi nacija 6. lipnja.

Home » Bojkot među hrvatskim protivnicima na SP-u: Odbijaju dolaziti na treninge
NOGOMETNA reprezentacija Kanade, koja će na Svjetskom prvenstvu ove godine igrati u skupini s Hrvatskom, zbog financijskih problema otkazala je treninge koji su bili na rasporedu ovog vikenda. Kako javlja tamošnji medij CBC, Kanada je trebala igrati u nedjelju prijateljski susret protiv Paname, no vrlo je upitno hoće li se ta utakmica uopće odigrati.

Igrači, predvođeni kapetanom Milanom Borjanom, trenutno bojkotiraju treninge. Navodno je stručni stožer pripremio sve za treninge u petak i subotu, no igrači se jednostavno nisu pojavili. Iz kanadskog su se nogometnog saveza oglasili i priopćili da rade na tome da “izjednače financijske kompenzacije za sve sudionike Svjetskog prvenstva”. Igrači, dakle, čekaju da im se osiguraju zarađeni honorari i zato odbijaju trenirati.

Problemi u odnosima igrača i saveza

Osim utakmice protiv Paname, Kanada bi trebala igrati protiv Curacaoa u CONCACAF Ligi nacija 6. lipnja. Ta je utakmica također upitna jer igrači trenutno pregovaraju s čelnicima saveza oko isplate honorara.

“Mislim da je fer ono što igrači traže. Ne želimo biti tretirani drugačije od momčadi s kojima se uspoređujemo. Želimo da nas se poštuje, a ne da nas se iskorištava”, rekao je jedan od najiskusnijih igrača u kanadskoj momčadi Jonathan Osorio.

Još jedan problem u odnosima igrača i kanadskog saveza je, bar zasad, nemogućnost saveza da osigura put u Katar članovima obitelji igrača. “Ako se mi igrači želimo pobrinuti za druge ljude, onda nam i savez u tome mora pomoći”, rekao je Osorio za CBC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Kladionica Hrvatska
5,0 rating
100 % BONUSA NA PRVI DEPOZIT do 5.000 kn risk free bet 200 kn
4,5 rating
4,3 rating
DO 100 € BONUS NA 1. UPLATU DO 500 € BONUS ZA CASINO REGISTRACIJU
4,3 rating
100 % do 5000 RSD
4,0 rating
45000 RSD
4,3 rating
200% do 1920 HRK
4,0 rating
Nema
4,5 rating
100% do 100€
4,8 rating
100% do 122€
4,5 rating
100% bonusa na prvu uplatu